Norhus, mer enn ferdighus - En av de raskest voksende huskjedene i Norge | Norhus

                        Norhus, mer enn ferdighus

Norhus har gjennom en årrekke vært kjent for leveranser av eneboliger, rekkehus og hytter på Sunnmøre. For dem har det vært strategisk viktig å satse på bredde i både tilbud og kompetanse. Denne kompetansen kan også du benytte deg av, enten du vil realisere en arkitekttegnet bolig eller ha en partner å spille ball med underveis.

Vi ønsker rett og slett å formidle tydelig at vi leverer mer enn standard A4-hus, smiler Vidar Loe, salgssjef ferdighus hos Norhus.
Med det ønsker selskapet å løfte frem kompetansen som utbygger og totalentreprenør.
En leverandør som kan ta hele prosessen fra grunnarbeidet starter til nøkkelen står i døra.
De siste årene har Norhus tatt på seg flere såkalte “spesialiserte” prosjekter hvor kunden har tilgjengelig tomt og en tanke om hva som skal stå på den.
– Vi er kompatible til å levere alle typer hus så fremt tillatelsene til å bygge på tomten er i orden. Det kan være kunden har en tomt med begrenset plass og derfor vil ha et hus som utnytter plassen maksimalt. Utgangspunktet kan
være en hustype vi leverer, eller en skisse fra kunden selv som vi tar utgangspunkt i. Vi har egen sivilarkitekt på huset gjennom proESS,
som også har egne ingeniører til å ta alle nødvendige beregninger, fortsetter Loe.

Kontroll på prosessen
En stor fordel ved å benytte Norhus som partner i boligprosjektet er god kontroll hele veien.
Forskriftsmessig standard, byggematerialer og ikke minst et budsjett som skal holdes fra begynnelse til slutt.
– Vi kan bygge alle typer hus på de fleste tomter. Men vi bygger fremdeles på en Norhus-mal. Det betyr at når vi tegner huset sammen med våre arkitekter,
så tegnes de inn i moduler som passer til vårt byggesystem. Da kan vi blant annet benytte oss av alle de ferdige og godkjente løsningene som er anbefalt av SINTEF. Og ikke minst få bedre kontroll på budsjettet hele veien, så man ikke
går på en uheldig sprekk, sier Loe.
Norhus har nylig gått inn i samarbeid med Mestergruppen, som er landets største leverandør av boliger.
Gjennom sine underleverandører sørger de for at Norhus får topp kvalitet til god pris og ikke minst avtalt tid i sine egne prosjekter

Hus tilpasset tomt
Benytter du deg av Norhus sine ferdigtegnede boliger er det fremdeles store muligheter for individuelle tilpasninger. Men det kan boligbyggeren også hjelpe deg med om du har et arkitekttegnet hus på blokka. Nylig startet de et større prosjekt tilpasset en svært begrenset tomt med utfordrende topografi. Det ferdigstilles i løpet av sommeren.
– Vi fikk inn en kunde som hadde svært spesifikke preferanser i forhold til hus størrelse og innhold. Ikke minst var det deler av en tidligere bygningsstruktur som skulle bli stående og innlemmet i det nye husprosjektet, forklarer Loe.
– I tillegg var tomten relativt liten, så her var løsningen å bygge i høyden.
Den tidligere arkitekten hadde levert håndskisser på papir, noe som gjør det mer utfordrende å visualisere. Sivilarkitekten hos oss digitaliserte prosjektet og arbeidet tok til, fortsetter han.
Flere andre steder i distriktet har også Norhus levert arkitekttegnede hus som er tilpasset svært spesifikke preferanser. Ifølge Loe er dette en del av utviklingen i markedet for eneboliger i dag. – Ofte har kundene tatt utgangspunkt i en hustype de liker. I noen tilfeller kan dette være en av husene i vårt utvalg, som vi da tilpasser og endrer slik at resultatet blir slik kunden har sett for seg, eller enda bedre, smiler Loe.
– Men husbygging handler om mer enn bare det visuelle resultatet.
Grunnarbeidet skal være skikkelig, teknisk anlegg skal på plass og ulike justeringer i forhold til tomten må godkjennes før huset reises. Alt dette kan vi stå for slik at kunden ikke trenger å forholde seg til andre leverandører, presiserer han.

 

Trygt og sikkert
Norhus har etablert samarbeid med lokale partnere på både tjenester og byggevarer. Noen av dem er “inhouse” med egne kontorer i det nye kompetansesenteret for boligbygging i Brusdalsvegen 20 som stod ferdig i Spjelkavik våren 2020. Her sitter det i dag 20 mennesker hvorav 10 ansatte i ProESS med arkitekter, ingeniører og arealplanleggere. De har også en stor avdeling i Hovdebygda samt en mindre på Selje og i Stryn.
– Ute på alle prosjekter har vi dyktige og erfarne prosjektledere som sørger for kvalitet i alt som skjer. Det er mange tråder å holde i og vi har faste underentreprenører som vi benytter på alle prosjekter, forteller Loe.
På denne måten fungerer Norhus som totalentreprenør med ansvar for alle trinn i byggeprosessen, enten det gjelder enkeltboliger eller større felt. Kvaliteten skal være gjennomgående – fra grunnarbeid til takstol.
Gjennom årene har sunn vekst gitt selskapet en økonomisk ryggrad
som gjør dem i stand til å bære mange prosjekter samtidig på ulike
steder i opp- og nedgangstider. Trygt for deg som er ute etter en samarbeidspartner – enten du skal bygge helårs- eller fritidsbolig.

til toppen