GAIA - en bolig for fremtiden - En av de raskest voksende huskjedene i Norge | Norhus

              GAIA – en bolig for fremtiden

Hva skiller en bolig fra et hjem? Først og fremst menneskene som bor der, med sine vaner og uvaner, ulike stiler og hverdagsrytme. Et godt hjem gir deg den velkjente hjemmefølelsen. Og rammene rundt er kvalitet og vellykket design.

Nettopp hjemmefølelsen har stått sentralt når arkitektene hos Norhus møysommelig har skissert utgangspunktet for det som i dag lanseres under konseptnavnet Gaia. Her har Norhus kombinert det beste fra tretti år med husbygging som inkluderer design, bærekraftige løsninger og naturlig belysning.
– I disse dager er vi i gang med å reise en flott utgave av konseptboligen Gaia i Volda. Dette er en av signaturene vi skal bygge fremover og interessen har vært stor siden vi lanserte modellen for et års tid siden, forteller salgssjef ferdighus, Vidar Loe hos Norhus i Ålesund.

Norhus beskriver Gaia som et stilig hjem på over 240 kvadratmeter med store vinduer. Som alle andre hus som leveres av boligbyggeren er det store muligheter for endring av planløsninger og design. Likevel er det noe treffende med arkitekturen og tanken bak; vi er på Sunnmøre, med vestlandsvær i røffe omgivelser.
– Når du kommer inn så er du inne, smiler Loe.
– Fra garasjen kan du gå rett inn i vindfanget i underetasjen som i standardmodellen rommer bod, vaskerom, bad og to soverom. Hovedetasjen har et bad, romslig soverom, walk-in closet samt kjøkken og stue i ett, forteller salgssjefen og fortsetter inn i hovedetasjen.

– Her finner du TV-stue, bad og kontor. Den store terrassen er delvis
overbygd, noe som gjør den ideell for det varierende været på Sunnmøre,
smiler Loe.

Året for ny bolig
Man skulle tro at tiden bak oss satte boligprosjekter på vent med usikre forventninger til hva fremtiden ville bringe. Den gang ei, og likeså her på Sunnmøre. Med stengte grenser vendte nordmenn blikket innover, og mulighetene for å tenke nytt har satt fart i boligbyggingen her til lands.
Ikke minst bevisstheten rundt gode planløsninger som inkluderer energibesparende tiltak og lokal kompetanse som tar jobben fra A til Å – eller
noe imellom der.
– Vi har hatt en stor etterspørsel av boliger hele veien. Etter en litt roligere periode rundt nedstengingen kom det en kraftig oppsving når folk fikk se at samfunnet fungerte. Det resulterte i det beste første halvåret på tre år. Budsjettmessig passerte vi tidlig anslagene for korona perioden, og vi har fått satt i gang flere nye prosjekter underveis, forteller daglig leder Einar Holsvik.

Boligbyggeren har store planer for kommende år
og satser stort over hele regionen.

– Vi har 260 boenheter under planlegging med større prosjekter i Ålesund,
Volda, Herøy, Stryn og Trondheim. Ti boliger er under oppføring i
Ørsta og flere planer er på gang i Volda, forteller Holsvik.

Erfaren utbygger
Norhus har over 30 års erfaring i bransjen med hundrevis av store og små prosjekter i hele distriktet. For utbyggeren har det vært strategisk viktig å satse på bredde i både tilbud og kompetanse. Derfor har de spesialisert seg på feltutbygging med ene- og flermannsboliger så vel som hyttefelt i harmoniske omgivelser på Sunnmøre.
– Vi har bygget opp et stabilt selskap gjennom mange år og opplever høy grad av tillit blant nåværende og tidligere kunder. Nettopp det er en bekreftelse på at vi beveger oss i riktig retning, presiserer Loe.

Med seg på laget har de lokale samarbeidspartnere på både tjenester og byggevarer. Noen av dem er “inhouse” med egne kontorer i det nye kompetansesenteret de har etablert i Spjelkavika, øst for Amfi Moa kjøpesenter.

– Her i huset sitter i dag 20 mennesker hvorav 10 ansatte i proESS med arkitekter, ingeniører og arealplanleggere. Vi har også en stor avdeling i Hovdebygda samt en mindre på Selje og i Stryn, forteller Loe og fortsetter:
– Ute på alle prosjekter har vi dyktige og erfarne prosjektledere som sørger for kvalitet i alt som skjer. Det er mange tråder å holde i og vi har faste underentreprenører som vi benytter på alle prosjekter.
På denne måten fungerer Norhus som totalentreprenør med ansvar for alle trinn i byggeprosessen, enten det gjelder enkeltboliger eller større felt. Kvaliteten skal være gjennomgående – fra grunnarbeid til takstol.
– Med det nye kompetansesenteret for boligbygging har vi også fått en gunstig arena hvor vi kan vise frem produktene våre på en bedre måte i Ålesund. Samtidig gir det oss flere muligheter for dialog med kunder og samarbeidspartnere, akkurat sånn det skal være, vi ønsker å være tett på det som skjer, avslutter salgssjef ferdighus, Vidar Loe hos Norhus i Ålesund

til toppen