Drømmebolig til fingerspissene - En av de raskest voksende huskjedene i Norge | Norhus

Var det mulig å få drømmeboligen uten å måtte flytte så altfor langt?
Å se muligheter handler vel så mye om hvem du har på laget som
hvilke utfordringer du møter. Camilla og Stig Ove valgte Norhus.
Det skulle vise seg å bli mer enn de hadde forventet.

 

– Vi hadde et genuint ønske om først å fremst å få bo i dette området, smiler Camilla Halkjelsvik, som sammen med ektemannen Stig Ove Vatnehol nylig har overtatt eneboligen i Vegsund.
Et steinkast unna hadde de tilbakelagt mange år i en større enebolig.
De trivdes godt i strøket men ønsket å møte neste sesong i livet med
noe nytt. Med barn som ble voksne og etterhvert flyttet ut var tanken å få noe nytt, ikke for stort og ikke for lite.

– Vi var faktisk å kikket på noen tomannsboliger som skulle bygges like ved. Vi tenkte at det nok ble i trangeste laget for oss, men kontaktet Norhus for å sondere terrenget. Det skulle vise seg å bli vinn-vinn for oss. Like ved lå det en tomt regulert for enebolig, og den var eid av samme selskap. Da begynte det å boble, forteller Camilla entusiastisk.

Norhus hadde planlagt bygging av enebolig på tomten vis-a-vis tomannsboligene. Men den planlagte boligen harmonerte ikke med drømmene til paret som nå hadde fått blod på tann. De hadde funnet en annen bolig fra samme leverandør de likte godt. Men var det mulig?

– Vi fikk se hustypen Cortado, som i dag har skiftet navn til Frøya. Den var allerede bygget på en tomt i nabokommunen, og vi falt pladask for hustypen. Norhus var positive, men måtte undersøke saken nærmere. Kravet om avstand gjorde at de prosjekterte tomannsboligene like ved måtte flyttes lengre vekk. Men Norhus innfridde og strakk seg langt for å møte ønsket vårt, smiler Camilla.

 

Slik de ville ha det
Boligtypen fra Norhus hadde gode planløsninger og matchet tanken om å få majoriteten på grunnplanet. Et hus de ville bli gamle i var grunntanken, med løsninger som ikke gikk på kompromiss med noe som helst.

– Vi hadde jo hatt en større enebolig gjennom mange år. Nå skulle vi bygge igjen og få løsninger som var skreddersydde etter våre ønsker og behov.
Vi stod fritt til å velge alt selv av både løsninger og produkter. Norhus har en rekke samarbeidspartnere som har vært fantastiske i hele prosessen, selv når vi
hadde ønsker som kanskje ikke var de enkleste å få til, forteller Stig Ove.
Med hovedvekten på grunnplanet gjorde paret ulike endringer for å
ha alt det nødvendige i hovedetasjen. Ene dusjen ble tatt bort for å gjøre plass til et større walk-in closet på soverommet. Det ble gjort endringer på vinduer for å slippe inn mer lys. Større dusj på hovedbadet, utenpåliggende skyvedør fra hovedsoverom til bad og dobbel glassdør fra stua ut mot terrassen. Gjennomtenkte belysningsløsninger på soverom og kjøkken i tillegg til ekstralys i trapp. Vannbåren varme og teknisk rom ombinert med vaskerom på en praktisk måte, for å nevne noe.
– Vi opplevde villighet fra Norhus hele veien og det var en positiv stemning gjennom hele prosessen. I tillegg fikk vi muligheten til å bidra slik vi ønsket selv, som med garasjen som vi bygget selv, fortsetter Stig Ove.
I forkant hadde Norhus sørget for god bearbeidelse av tomten. Massen fra tomannsboligene like ved ble brukt til å heve grunnplanet med en meter. Bonusen var utsikt mot Sunnmørsalpene og fra soverommet like inn i Hjørundfjorden.
– Og så fikk jeg kjøkkenet jeg alltid har drømt om. Med en stor øy hvor vi kan spise, bake og være sosiale, smiler Camilla.
De karakteristiske vegglampene på kjøkkenet myker opp stemningen på en unik måte. Fargen på kjøkkenet bryter harmonisk med det minimalistisk
og med takvinduer kan du nyte dagslyset til det fulle.
– Nå har det vært egeninnsats på malefronten og til neste sommer skal vi ferdigstille uteområdet. Nå skal vi nyte høsten og den rolige årstiden innendørs, avslutter Camilla og Stig Ove.

Frøya fra Norhus
Hustypen Frøya er en spennende og ettertraktet bolig, med vinkler som gjør huset lekent og lett å like. Takvinduene over kjøkkenet i kombinasjonen med store vinduer i front slipper inn masse deilig dagslys, på samme måte som på loftstuen. Har tomten din et godt utgangspunkt kan utsikten bli magisk herfra!
På kjøkkenet og halve stuen er det høyt under taket, noe som gir en fantastisk romfølelse, men som også gjør at resten av stuen får et annet preg der man skaper en koselig og rolig stemning.
Boligen har 4 soverom og 2 bad i tillegg til WC. Den har også vaskerom i tilknytning til kjøkken og entre, noe som mange liker godt med tanke på å bruke dette som en grov inngang.

til toppen