Boligbygger for fremtiden - En av de raskest voksende huskjedene i Norge | Norhus

Det er spennende å bygge nytt hus. Man drømmer, tenker, diskuterer og tegner. Det er mange ting å tenke på og for de fleste er husdrømmen en investering for livet. Derfor er det viktig å reise mot drømmen med noen som har vært der mange ganger før.

Tekst: Runar Andersen for Bymagasinet Ålesund

Og mange ganger har det blitt siden Norhus så dagens lys for over tretti år siden. Tusenvis  av store og små prosjekter har blitt ferdigstilt omkring i hele distriktet. For utbyggeren har det vært strategisk viktig å satse på bredde i både tilbud og kompetanse. Derfor har de spesialisert seg på feltutbygging med ene- og flermannsboliger så vel som hyttefelt i harmoniske omgivelser på Sunnmøre.

Vi har bygget opp et stabilt selskap gjennom mange år og opplever høy grad av tillit blant nåværende og tidligere kunder. Nettopp det er en bekreftelse på at vi beveger oss i riktig retning, smiler salgsansvarlig Vidar Loe hos Norhus i Ålesund.

Stabil drift
Siden nedstengingen av landet etter koronautbruddet i mars har mye endret seg i det norske næringslivet. Norhus hadde ikke forventet at boligsalget ville ta seg opp dette året. Men slik skulle det slettes ikke bli.

-Vi har hatt en stor etterspørsel av boliger hele veien. Etter en litt roligere periode rundt nedstengingen kom det en kraftig oppsving i mai når folk fikk se at samfunnet fungerte. Det resulterte i det beste første halvåret på tre år. Budsjettmessig er vi på linje med pre-korona anslag, og vi har heldigvis sluppet permisjoner underveis, forteller daglig leder Einar Holsvik

Boligbyggeren har store planer for kommende år og satser stort over hele regionen.

-Vi har 260 boenheter under planlegging med større prosjekter i Ålesund, Volda, Herøy, Stryn og Trondheim. Ti boliger er under oppføring i ørsta og flere planer er på gang i Volda, forteller Holsvik

Hovedkontor i Ålesund
Ved påsketider flyttet husleverandøren inn i nye lokaler i Bursdalsvegen 20, like øst for Moa. Bygget fra 1941 har huset en rekke ulike næringer gjennom knappe 80 år inntil Norhus startet renoveringen tidlig i 2019. I dag fremstår det som et moderne forretningsbygg, med elementer fra det gamle i harmoni med fremtidens standard for bygg og teknologi – i tråd med bedriftens bærekraftige profil.

-Dette er også gjenbruk og det er noe vi er stolte av. Samtidig har vi gjort endringer som gjør det mulig å benytte bygget til flere ulike formål, som også er viktig i en bærekraftig tankegang. Endringene er i tråd med satsingen vår på et kompetansesenter for boligbygging, fortsetter Loe.

Her har de også etablert eget kurs- og konferansesenter som benyttes aktivt ut mot kunder og leverandører. Kunnskap og formidling står sentralt – det gjør også kundene som i stadig større grad ønsker å lære om produkter og prosesser i forbindelse med husbygging.

Det handler om å bygge tillit og trygghet ut mot markedet. Vi ønsker at folk skal føle seg trygge på at vi er den riktige utbyggeren for dem.

-At vi er i stand til å realisere husdrømmen uten overraskelser underveis, forteller Loe som opplever å få bekreftet dette gjennom kontakt med tidligere kunder:
Mange tar kontakt med oss igjen, enten de skal over fra firemannsbolig til enebolig eller har en drøm om å bygge seg hytte. Det at de kommer tilbake til oss sier noe om tillitsforholdet, det står sentralt.

Noen av kontorene i bygget er leid bort til andre næringer. Flere av disse næringene er direkte eller indirekte knyttet opp mot Norhus hvor de leverer tjenester innen bygg og prosjektering.

-I tillegg til de ansatte på Norhus har vi andre selskap i huset med arealplanleggere, arkitekter og prosjektledere fra ulike leverandører. Disse menneskene arbeider sammen på flere prosjekter, og da er det svært praktisk å dele lokalitet, forteller Loe.

Nytt signaturbygg
Norhus har en rekke spennende boliger i sortimentet som kombinerer det beste fra flere verdener. En av seriene er UNI+ hvor den røde tråden er høy kvalitet og godt design. Disse er tegnet av Vårdal arkitekter, som også har tegnet flere av de populære hyttene i den selskapets kolleksjon.

-I disse dager er vi i gang med å reise vårt første hus i UNI+-serien; Gaia. Dette er en av signaturene vi skal bygge fremover og interessen er stor, forteller Loe.

Norhus beskriver Gaia som et stilig hjem på over 240 kvadratmeter med store vinduer. Dette er bare en av mange ulike husmodeller i UNI+ hvor den røde tråden er høy kvalitet og godt design. Og godt design trenger ikke alltid koste skjorta.

-Et godt eksempel på det er Opera i samme serie som har truffet godt i markedet. Vi har bygd en rekke slike hus med individuelle justeringer etter kundens preferanser og tomten de bygges på, forteller Loe.

Med sin beliggenhet sentralt i Spjelkavik er det enklere for kundene å ta turen innom for en prat om bolig.

-Vår nye lokasjon er også en gunstig arena hvor vi kan vise frem produktene våre på en bedre måte. Samtidig gir det oss flere muligheter for dialog med kunder og samarbeidspartnere. Kaffen er som regel klar og døren er åpen. Så hjertelig velkommen, avslutter salgsansvarlig Vidar Loe hos Norhus i Ålesund.

til toppen