Trives du godt nok hjemme?

Trives du godt nok hjemme?

Med så mye tid som vi bruker hjemme nå vil du enten irritere eller glede deg over hvordan boligen ser ut - spesielt om du har gjort valgene selv. Det at vi får tilbringe mer tid med nærmeste familie er selvsagt en bonus, men uansett hvor mange det er i husstanden kan det til tider bli litt for mye når man klatrer oppå hverandre hele dagen. Her får du noen tips til hvordan du kan tilrettelegge i huset, eller hva det kan være lurt å tenke på om du skal bygge eller kjøpe nytt.

De minste først

Har du et eller flere barn er det hektisk til tider, og et barnerom eller eget lekerom der de kan få utfolde seg fritt kan være redningen. Et eget lekerom kan også være lurt, slik at barnets soverom får et annet bruksområde. Større barn vil kanskje ha en tegne- eller skrivepult, og det kan være lurt med ekstra plass til et par veiledende hender.

Hjemmekontor

Arbeidsro er viktig for både barn og voksne. Kanskje er det soverommet, eller boden som har blitt omgjort til den nye arbeidsplassen? Det er i alle fall lurt å tenke over at man kanskje burde ha en plass der man har mulighet til å kunne rigge seg til, hvis man av ulike grunner må gjøre jobben hjemmefra. Man kan også tenke at det kan være et kombirom som barna kan bruke etter arbeidstid, så får man utnyttet det enda litt bedre.

Bråkete maskiner

Blir det noen øyeblikk med stillhet i hus, vil nok lydene av summende maskiner og andre ting høres høyere ut enn noen gang. Spesielt om du har åpen stue/kjøkkenløsning kan det være lurt å legge ekstra kroner i en oppvaskmaskin som er stillegående. Kanskje du kunne hatt vaskemaskinen og tørketrommel på et eget vaskerom som også har egen inngang. Og kanskje ventilasjonsanlegget burde vært gjemt litt unna? Det er også lurt å tenke over at et tomt rom vil bære mer lyd, og det kan for eksempel være lurt med et teppe som kan bidra til støydemping

Der det er pusterom..

Er det fred og ro. Om det er stuen som er oppdelt eller om du har et eget rom der du kan trekke deg litt tilbake når det trengs, så settes det nok stor pris på spesielt i situasjonen vi er i nå. 

Det er selvsagt viktig å ta seg en tur utendørs, men ventilasjon er viktig. Man vil merke stor forskjell på en nyere bolig når det kommer til frisk luft. Vi anbefaler å ha fokus på dette for å ha et godt inneklima.

Vi håper uansett du er trygg og frisk, og ikke minst at du har et hus du trives godt i nå som vår viktigste oppgave egentlig er ganske enkel: Hold deg frisk, og hold deg hjemme. 

 

Om du har boligplaner og ønsker rådgivning eller en uforpliktende prat er det bare å ta kontakt med en av våre forhandlere.