Tar naturen inn i huset

Tar naturen inn i huset

Med mange, store vindusflater ønskes lyset og naturen utenfor velkommen inn i huset til familien på Billingstad. Her på en nydelig utsiktstomt realiserer de funkisdrømmen med en spennende, kundetilpasset variant fra Uni-serien til Norhus.

Drømmen var en moderne funkisbolig med åpne løsninger og vinduer fra gulv til tak. Det er ingen tvil om at familien er godt fornøyde med resultatet. Her møtes du av et herlig lys som flommer inn gjennom stuevinduene med en gang du kommer innenfor døra.

- Vi ønsket oss mye lys. Derfor har alle rom fått minst to vinduer, forteller huseier Tone Bekkestad.

Drømmen om nytt hus

Både Tone og mannen Frithjof har lang erfaring med vedlikehold og rehabilitering av boliger. Nå ønsket de seg et nytt hus, skreddersydd til familiens behov. I Norhus sin huskatalog ble de kjent med Uni-serien, som byr på mange spennende funkisinspirerte hus.

- Vi fant en hustype hos Norhus som vi likte, samtidig som kvadratmeterprisen var overkommelig, forteller Tone.

Dermed var valget tatt og veien mot drømmehuset kunne starte.

En skreddersydd bolig

Familien hadde mange ønsker for sitt nye hus og løsningene utviklet seg over tid i tett samarbeid med Norhus sin dyktige forhandler i Sandvika, Solhaug Bolig AS.

- I utgangspunktet var jeg ikke klar over muligheten man har til å gjøre så store endringer på et kataloghus. Vi samarbeidet godt med arkitektene hos Norhus og Espen (Hanserud, byggeleder hos Solhaug Bolig AS). Egentlig er det ingenting av det vi har spurt om som ikke har latt seg løse til slutt, forteller Tone fornøyd.

I deres variant av hustypen Andros, er øverste etasje tatt bort. Huset er i stedet utvidet i bredden. Det er satt inn ekstra vinduer i flere rom. Til og med hovedbadet og det største soverommet, har fått vindu fra gulv til tak. Samtidig har oppholdsrommene nå færre og bredere vinduer, enn de fire høye og smale som katalogmodellen har.

- Store vindusflater gjør at naturen utenfor blir så nær, forklarer Tone, som synes vinduene gir en helhetlig stil på huset.

En smart garasje

Denne boligen har også integrert garasje. Her har eierne valgt en garasjeport i frostet glass, som gir et veldig fint inntrykk når lyset skinner ut gjennom porten på kveldstid. Fra garasjen er det en egen inngang inn i huset - perfekt når du kommer hjem med fulle handleposer eller på vinterdager når kald, bløt snø laver ned.

Rett hus til tomten

Boligkonsulent hos Solhaug Bolig AS, Patrik Jacobsen, synes det har vært spennende å jobbe med dette boligprosjektet. Tomtebeliggenheten er super og man har virkelig lykkes med å ta de gode fargene fra naturen med seg inn i huset. Resultatet er et flott, arealeffektivt hus - perfekt til tomten.

- Tomten bestemmer mye. Ofte møter vi kunder som har sett for seg et hus, men så viser det seg at huset ikke passer inn på tomten.  Da hjelper vi til med justeringer og tilrettelegging, forteller han. 

En viktig del av jobben hans er å sjekke reguleringsplanen for å kartlegge hva man har lov til å bygge på tomten, for eksempel i forhold til hustype, utnyttelse av tomta og høyden på huset.

Gode råd i byggeprosessen

Familien på Billingstad tok over drømmehuset ved påsketider, i god tid før avtalt ferdigdato.

- Norhus har virkelig stått på og vært opptatt av at vi skal være fornøyde. Det er vi veldig glade for, forteller Tone.

Hennes anbefaling til andre som skal bygge hus, er å sørge for å få en god og tett kontakt med boligbyggeren. Det gir en ryddig prosess og man unngår misforståelser.

- Det er mange avgjørelser som skal tas når du bygger nytt hus. Det er klart at det er krevende, forteller Tone, som legger til at både hun og mannen synes det er morsomt med noen utfordringer i blant. 

Spesielt når resultatet blir så bra!

- Uansett hvilket rom jeg er i, er jeg superfornøyd. Jeg er blitt så glad i dette huset, forteller den stolte huseieren.