Fra tomannsbolig til enebolig med alt på ett plan

Fra tomannsbolig til enebolig med alt på ett plan

– Jeg har alltid drømt om et hus på én flate med skråtak i stuen. Da jeg oppdaget Mocca i Norhus-katalogen, fant jeg nettopp det. I tillegg hadde Mocca alt jeg hadde ønsket meg – store vindusflater, terrasse, to bad og fire soverom. Det var nesten som å finne en stor leilighet med alt på ett plan, forteller Elin.

Det har gått fire år siden Elin fikk Norhus-katalogen mellom hendene. Den gangen var hun var nybakt mamma, hjemme i barselpermisjon og overhodet ikke i modus til å gå løs på noe byggeprosjekt.

– Vi hadde akkurat bygget en tomannsbolig og var nyinnflyttet i den. Samtidig hadde vi fått barn – en omveltning i seg selv, ler hun. Men ettersom dagene gikk, begynte husdrømmen å slå rot hos Elin.

– Jeg kom over Norhus-katalogen ved en tilfeldighet, og likte Mocca så godt at jeg bestemte meg for å bestille prisliste. Og da tok et tok ikke lang tid før mannen min var overtalt og valget tatt – vi skulle bygge Mocca fra Norhus og gledet oss stort til å bo i en enebolig med litt større plass.

Sammen med mannen sin gjorde Elin enkelte endringer på planløsningen.

– Vi utvidet huset litt i bredden, slik at vi fikk en grunnflate inkludert carport på 200 kvadratmeter. Ellers endret vi litt på planløsningen innendørs – og slo sammen midtdelen på huset. Nå har vi to store bad, to barnerom og et foreldresoverom på 16 kvadrat,  et hjemmekontor og en tv-stue på 12,6 kvadratmeter. I tillegg fikk vi satt inn et takvindu på kjøkkenet med utsikt mot de fantastiske Sunnmørsalpene, legger hun til.

Den vinteren huset skulle bygges, viste Kong Vinter seg fra sin strengeste side. Kulde og mye snø gjorde at gravingen på tomten måtte utsettes fra nyttår til to uker før påske.

  –  På tross av forsinkelsen var vi i hus den siste helgen i november – altså etter en 7 måneders byggeperiode. Det gikk utrolig raskt! Så fort at vi faktisk ikke rakk å få levert flisene vi ønsket oss til badet på grunn av lang leveringstid, sier Elin, og legger til at det er spesielt viktig å tenke på at byggeprosessen går fort – og at et godt resultat avhenger av god planlegning – allerede i salgsprosessen.

 – Det er viktig å tillate seg å kose seg med prosjektet fra første dag. Bruk tid på å velge ut de løsningene, materialene og møblene som passer for ditt hjem. Ting går raskere enn man tror. Jo mer du har planlagt på forhånd, desto mer fornøyd vil du bli med ditt nye hjem. Ta i mot gode råd fra boligkonsulenten din – de har lang erfaring, avslutter Elin.