Falt for Villa Holmen

Falt for Villa Holmen

– Vi brukte mye tid på å lete etter leilighet i Oslo. Men da vi ikke fant noe som passet oss, begynte jeg å lete etter bolig utenfor Oslos grenser. En del av meg syntes vel egentlig det fristet å komme ut av gryta – bo der hvor lufta er renere og stresset mindre, sier Bjørn.

–  Ganske tilfeldig kom jeg over en finn-annonse for tomtefeltet Kruttverket i Nittedal og Norhus sin husmodell i Continental-serien, Villa Holmen. Jeg falt umiddelbart for huset, og overtalte kona mi til å bli med og se på tomten. Og da vi kom ut dit, ble vi i grunn ganske begeistret begge to, legger han til.

Det tok ikke lang tid før Bjørn og kona skrev kontrakt med Norhus. De tok seg god tid til å plassere huset på tomta på en gunstig måte i forhold til plassutnyttelse og solforhold.

– Jeg opplevde at Norhus var veldig imøtekommende og positive i forhold til å gjøre justeringer på husmodellen. Er det én ting jeg ser spesielt fornøyd med, er det hvor flott plassert huset er på tomten. Planløsningen er også strålende, sier Bjørn.

Som er veldig godt fornøyd med Norhus som husleverandør.

– Kundekonsulenten vår var enestående. Han var lett å få tak i og ringte alltid raskt tilbake. Han  kom med gode innspill i forhold til å finne optimale løsninger for oss. Han ble med på alle møtene vi hadde med kommunen, noe som var betryggende for oss. Det var godt å kunne overlate  papirmøllen til Norhus, og  vi følte oss veldig godt ivaretatt, forteller Bjørn.

I byggeperioden var han ganske ofte innom tomten, både for å se hva som hadde skjedd på byggeplassen siden sist, men også for å slå av en prat med snekkerne.

– Det er både spennende og interessant å se et hus bli bygget. Jeg hadde en hyggelig dialog med snekkerne, og jeg var ikke der for å ”overvåke” at ting ble gjort skikkelig, men det var en hyggelig bekreftelse å se at ting ble gjort skikkelig, sier Bjørn.

Han og kona la ned mange timer med egeninnsats på prosjektet, noe de sparte gode penger på.

– Det kan jeg anbefale: Har man tid og er litt handy, kan man spare mye penger på å gjøre noe håndverkerarbeid selv, sier Bjørn.

Det ble ikke ble satt en eksakt dato for overtakelse av boligen, men tidsrammene for byggeperioden ble overholdt. Han stortrives i Villa Holmen, og angerer ikke et sekund på at han valgte å bygge nytt hus fremfor å kjøpe leilighet i byen.

– Kvadratmeterprisen er litt annerledes i Nittedal enn i Oslo sentrum, og det er deilig å bo i et helt nytt hus som er bygget i kvalitetsmaterialer. Dette er et hus som holder godt på varmen, også når det er skikkelig kaldt på vinteren, avslutter han.