Derfor bør du kjøpe ny bolig

Derfor bør du kjøpe ny bolig

Er du lei hektiske budrunder, økonomiske overraskelser, oppussing og reparasjoner? Velg heller en ny bolig fra Norhus - det gir deg mange fordeler.

Du sitter der midt i budrunden. Det er lenge siden prisen gikk over prisantydningen og budene bare fortsetter og fortsetter. Du kjenner på stresset, fortvilelsen og usikkerheten. Er virkelig dette gamle huset verdt så mye penger?

Historisk lav rente gir høye boligpriser. Vi forstår godt at du ønsker å unngå en stressende budrunde når du skal kjøpe hus. Velg deg heller et trygt boligkjøp basert på veloverveide og gjennomtenkte beslutninger.

Fordelene med ny bolig

Kjøper du ny bolig er salgsprosessen helt annerledes enn for en brukt bolig. Når du kjøper nytt får du tid til å planlegge. I tillegg får du boligkonsulenter og byggeledere som følger med og gir deg gode råd gjennom hele byggeprosessen. Visst må du ta noen avgjørelser underveis, men tilbake får du huset ditt akkurat slik du ønsker - tilpasset dine behov.

Ingen økonomiske overraskelser

Å kjøpe hus er en stor investering. Alle ønsker å gjøre et godt kjøp, samtidig som man skal trives med både huset og området. Huset skal passe til familiens behov, men også lommeboka. I Norhus møter du erfarne boligkonsulenter som har stor forståelse for den viktige økonomiske delen av et huskjøp. I kjøpsprosessen setter boligkonsulenten seg ned sammen med dere og utformer en økonomisk ramme- og finansieringsplan. Her settes alle kostnader inn, slik at den gir dere en totalramme for hele boligprosjektet. På denne måten får dere full oversikt, og slipper økonomiske overraskelser underveis i byggeprosessen.

Mange klager på bruktboliger

Thomas Bartholdsen er fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet. Han mener at det i dagens boligmarked er vel verdt å vurdere et nyboligkjøp.

-Mange steder er prisene på brukte boliger blitt svært høye. I tillegg kommer eventuell oppussing, som gjerne blir dyrere og mer tidkrevende enn antatt, sier han til NTB. 

Forbrukerrådet har undersøkt boligkjøpernes erfaringer med kjøp av bolig mellom 2009 og 2014. Resultatene viser at hele 44 prosent av de spurte opplever problemer med sitt bruktboligkjøp.

- Når 44 prosent opplever problemer med boligen sin er det meget dramatisk, mener Bartholdsen. Ofte handler problemene fra bruktboligkjøp om fukt, lekkasjer og råte.

Ingen oppussing og reparasjoner

Tenk deg følelsen av å flytte inn i et hus hvor alt er helt nytt. Alle løsninger er fremtidsrettet og energieffektive. Du får et toppmoderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen og skaper et godt inneklima. Ingen rom må pusses opp og du slipper å tenke på reparasjoner og vedlikeholdsarbeid i mange år fremover. Når du kjøper en brukt bolig, kan du oppleve at uforutsette oppussingsutgifter dukker opp når du minst venter det. Kjøper du derimot ny bolig har du et lovfestet krav på ettårsbefaring i tillegg til fem års reklamasjonsrett. Skulle feil eller mangler dukke opp, er det bare å si ifra.

Jakten på den rette tomta

Det kan være vanskelig å finne nye boligtomter i svært attraktive områder. Hvis du er fast bestemt på hvor du ønsker å bo, kan tomtejakten være en utfordring. Likevel er ingenting umulig. Er det spesielle områder du titter på, ta kontakt med oss i Norhus. Vi hjelper deg gjerne i tomtejakten. Ofte har vi også nyttige kontakter i ditt nærmiljø som gjør at vi sammen finner den beste tomta til deg.  

Fordeler med å kjøpe nytt

  1. Ny bolig er ofte billigere enn brukt bolig på lang sikt. I løpet av fem år bruker du i snitt 115.000 kroner* til vedlikehold av en bruktbolig. Disse pengene kan du heller legge ekstra på budsjettet ditt og kjøpe en splitter ny bolig.  
  2. Du slipper oppussing og uforutsette reparasjoner og vedlikeholdskostnader
  3. Du kan tilpasse huset etter dine ønsker og behov
  4. Du får boligen til fastpris - unngår hektiske budrunder
  5. Du får fem års reklamasjonsrett ved kjøp av ny bolig
  6. Du får fremtidsrettede energiløsninger - som gir lavere utgifter til strøm/oppvarming
  7. Et toppmoderne ventilasjonsanlegg gjenvinner varmen og skaper et godt inneklima
  8. Du slipper uventede økonomiske overraskelser etter overtakelsen
  9. Våre boligkonsulenter hjelper deg med råd og veiledning - gir deg et tryggere boligkjøp
  10. Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å bygge nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen

*Tall fra Prognosesenteret