Bygger drømmevilla på landet

Bygger drømmevilla på landet

Hun har alltid hatt en stor lidenskap for interiør, design og arkitektur. Nå lever Camilla Høvik midt i den store drømmen om å bygge nytt hus på sitt barndomssted innerst i Skjebergkilen.

Camilla Høvik kikker spent utover den 1,7 mål store tomta. Endelig er plata støpt. Om få dager kommer den aller første leveransen med materialer til deres egen Villa Rosendahl - et herskapelig hjem tilpasset familiens drømmer, behov og ønsker. I tett samarbeid med Norhus-forhandler Anova Boliger, har hun og mannen Heine Høvik tegnet om huset til å bli akkurat de de ønsker. Deres hus appellerer til New England og kysten i Hampton i USA. Her blir det saltak, liggende panel, seks arker, store vinduer fra gulv til tak, sprosser med småruter og romantisk halvmåne-vindu over inngangspartiet.

Nøkkelen ligger i helheten

Camilla lukker øynene. Hun kan lett se for seg at huset står klart. Hun kjenner på følelsen av å komme inn i den majestetiske hallen med to trappeløp opp til galleriet i andre etasje. Hvordan det blir å kikke ut mot sjøen fra kjøkkenvinduene eller krype opp i sofaen mens snøfnuggene daler lydløst ned utenfor vinduene.

Men før et hus bygges, er det mange valg som må tas. Camilla deler gjerne sine beste råd fra prosessen så langt.

- Se på hele huset som en helhet. Studer plantegningene og se for deg at du går på vandring i huset - fra rom til rom. Hvordan ønsker du deg det? Sett ønskene inn i et system, da er det enklere å finne den røde tråden som gir den riktige helheten i huset, forklarer Camilla. Via Instagram deler hun sine interiørtips og gode råd til stor inspirasjon for 19.000 daglige følgere. Ta en kikk på hennes profiler @camillashome og @camillasnewhome

Her kan du se noen av hennes bilder fra tomta: 

Ta valgene tidlig i prosessen

Noen tenker kanskje at de fleste valgene tas underveis mens byggingen pågår. Slik er det ikke. Det er absolutt best for alle parter at valg tas så tidlig som mulig i prosessen.

- Hvis man ikke forbereder seg godt nok, må man ta raske beslutninger. Da kan du få et sluttresultat du ikke blir helt fornøyd med, slår Camilla fast. 

Camilla og Heine bestemte derfor tidlig:

  • Hvordan huset skal plasseres på tomta
  • Planløsningen
  • Kjøkkenet
  • Badene
  • Taksteinen
  • Pipene
  • Det elektriske systemet
  • Rørene
  • Vinduene osv. 

Landlig idyll i maritime omgivelser

Både Camilla og mannen Heine har alltid hatt en ekstrem lidenskap for å skape noe. Her på denne flotte tomta i Kvastebyen skal de sammen med barna Mia Isabel (10) og Mats Leon (7) realisere boligdrømmen.

- Det er dette som alltid har vært den store drømmen for oss - nemlig å bygge noe helt nytt. Nå skjer det, og det er bare helt fantastisk, forteller Camilla. Her får de gangavstand til både marinaen hvor båten ligger klar og nærheten til en herlig, idyllisk sandstrand. Helt perfekt!

Etter å ha totalrenovert to hus, har ekteparet fått mye god erfaring de nå drar stor nytte av.

- Hva er det aller beste med å kunne bygge nytt hus?

- Det er mange store fordeler, men de viktigste er nok at vi slipper å bo midt oppi byggingen. Vi får muligheten til å tenke hele huset som en helhet og i tillegg blir jo alt helt nytt samtidig, slår Camilla fast.

Se noen av Camillas bilder fra Instagram: 

Strekker seg langt for kundene

Anne Ragnhild Ruud er prosjektleder og kundekonsulent hos Norhus-forhandler Anova Boliger i Moss. Hun er opptatt av at kundene skal føle seg trygge og ivaretatte.

- Vi gjør alt vi kan for at våre kunder skal få huset akkurat slik de ønsker. De eneste begrensningene er tekniske krav til for eksempel lysforhold, konstruksjoner og bæringer, forteller hun.

Anne Ragnhild anbefaler alltid kundene å ha sin økonomiske ramme klar først. Denne definerer hvilke valgmuligheter kunden har. Deretter er det viktig å se nærmere på tomta. Hvilke muligheter og eventuelle begrensninger gir den?

-Deretter ser vi på funksjonaliteten til huset - hvordan ønsker du det i ditt hus? Det er nemlig mange valg som må på plass før plata støpes, forklarer Anne Ragnhild.

Hvilke type sluk ønsker du på badet og skal du for eksempel ha lademuligheter til El-bil? Alt dette hjelper Anne Ragnhild deg å huske på, slik at når huset bygges ligger alt til rette.